miercuri, 8 octombrie 2014

Academia Vampirilor: Initierea de Richelle Mead

        In debutul acestui al doilea volum al seriei "Academia Vampirilor", Rose calatoreste impreuna cu Dimitri catre locul unde traieste un barbat care ar trebui sa joace un rol decisiv in formarea lui Rose ca gardian. Dar cand cei doi dhampiri ajung la locatie, descopera ramasitele unui atac al carui autori sunt un grup de strigoi, grup ce-a fost ajutat de oameni, lucru nemaiintalnit pana atunci.
        Strigoii pot fi "creati" in doua feluri: cand un moroi omoara un hranotor in timpul mesei (adica ii mananca tot sangele, precum a facut Natalie Dashkov in cartea anterioara) sau cand un om sau dhampir este omorat si apoi fortat sa bea din sangele altui strigoi (a se vedea cartile urmatoare).
        Apoi, lumea moroilor este zguduita de un alt asemenea atac al strigoilor care nu numai ca forteaza elevii Academiei si familiile acestora sa se intalneasca pe perioada vacantei de iarna intr-o statiune bine pazita ci si o omoara pe mama Miei Rinaldi, rivala Lissei si a lui Rose. Scaparea unei informatii despre localizarea strigoilor, ii va aduna intr-o aventura dramatica pe Eddie, Mason si Mia plecati intr-o vanatoare sinucigasa de strigoi si Rose si Christian Ozera pe de alta parte in incercarea de a-i intoarce pe calea logicii pe cei din primul grup.

        In aceasta carte se observa drumul parcurs de Rose spre maturizare (drum lung pe care nu-l incheie inca) cat si relatiile cu noipersonaje (Adrian Ivashkov, Tasha Ozera si propria mama) si evolutia cu personajele deja cunoscute.
        Sfarsitul cartii vi-l las spre a-l "degusta" singuri. Enjoy!
        Ceea ce-mi place la acest volum este incercarea de maturizare a Miei (produsa de moartea mamei si participarea la acea vanatoare sinucigasa de strigoi pe care am pomenit-o mai sus) si a lui Rose. Ce nu-mi place la aceasta carte sunt atitudinile lui Adrian (mi se par prea disperate incercarile lui Adrian de a o atrage romantic pe Rose spre el) si a lui Janine (chiar mi s-a parut tampita reactia ei cand a observat ca Rose s-a oprit politicoasa la abordarea lui Adrian in timpul banchetului de Craciun), mama lui Rose.

Niciun comentariu: