duminică, 12 octombrie 2014

Academia Vampirilor: Atingerea umbrei de Richelle Mead

        Au trecut cateva saptamani de la vacanta de Craciun iar moartea lui Mason in urma expeditiei negandite (=prostesti, imature, ilogice) de strigoi din Spokane se lasa asupra Academiei. Dar cel mai mult asupra lui Rose, care are impresia ca i-a vazut fantoma. Evenimentul e pus pe seama socului posttraumatic si a stresului cauzat de perioada de practica. Insa drumul facut pana la Curtea Moroilor schimba perspectiva situatiei, caci vederea fantomelor e efectul atingerii umbrei ca urmare a faptului ca Rose fusese adusa dinmorti cu aproape trei ani in urma de cea mai buna prietena a ei, Lissa, posesoare a magiei spiritului. Iar trecerea fantomelor in interiorul Academiei nu e intamplatoare, caci in preajma gardurilor un grup de elevi se folosesc de magia elementelor in activitati ilegale alterand protectia perimetrului, bresa de care se vor folosi si strigoii sa atace scoala.
        O vinovatie apasatoare si o pierdere dramatica o insotesc pe Rose Hathaway de-a lungul celei de-a treia carti din serie.
Ce mi-a placut cel mai mult la acest volum ii hotararea lui Rose de a face dreptate pentru Lissa in cazul Victor Dashkov si faptul ca are o minte deschisa cu privire lamoroii care vor sa lupte alaturi de dhampiri impotriva strigoilor (Tasha Ozera, dar mai evident Christian Ozera in acest volum).
        Ce nu mi-a placut la acest volum e felul in care se poarta regina Tatiana cu Rose din cauza afectiunii lui Adrian Ivashkov fata de dhampir (bine, am inteles, e matusa sau asa ceva alui Adrian, dar totusi...). Cel mai mult m-a deranjat destinul lui Dimitri pe fondul evolutiei relatiei cu Rose.

Niciun comentariu: