luni, 8 septembrie 2014

Unsprezece minute de Paulo Coelho

               „Unsprezece minute” este unul dintre cele mai incitante romane ale scriitorului brazilian Paulo Coelho. Deși profund atașat de Brazilia natală (își scrie operele la calculator, în fața oceanului, în vila de la Copacabana) cărțile sale dezvoltă drame universale, valabile oriunde și pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărțile lui Paulo Coelho, editate în 150 de țări și traduse în peste 50 de limbi, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare.
            Cartea de față tratează experiența de viață a Mariei, o braziliancă de rând, neexperimentată care se aventurează în lumea largă în căutarea celebrității și a unei vieți mai bune pentru sine și familie.
            Primele întâlniri cu dragostea o lasă cu inima frântă și cu percepția că dragostea înseamnă doar suferință, așa că întâlnirea cu un căutător de viitoare fotomodele în Rio de Janeiro o determină să-și părăsească țara natala în speranța unui viitor fericit în Geneva, Elveția.
            Ajunsă în Geneva, constată că viața de acolo nu e așa cum și-a dorit-o ajungând să-și câștige existența ca prostituată pe Rue du Berne, pornind pe drumul conceptului de sex de dragul sexului.
            Toate se schimbă când întâlnește întâmplător într-o cafenea un tânăr și chipeș pictor, întâlnire care-o va face să pornească într-o călătorie sufletească inițiatică spre cunoașterea de sine și spre a cunoaște sexul sacru.

Niciun comentariu: